WhatsApp ar putea lansa în curând back-up-uri criptate pentru chat


În timp ce chat-urile sunt criptate deja end-to-end, back-up-urile nu sunt, dar acest lucru se poate schimba în curând.

WhatsApp se pare că lucrează intens pentru a adăuga criptare pentru back-up-urile de chat, care vor permite utilizatorilor să își securizeze cu ușurință conversațiile atunci când le vor stoca în cloud.

În timp ce compania oferă în prezent criptare end-to-end pentru mesaje, apeluri și alte forme de comunicare, astfel încât conținutul lor să fie vizibil doar pentru expeditor și destinatar, aceeași protecție nu se extinde și pentru back-up-uri, stocate pe platforme externe, precum iCloud și Google Drive.

Acest lucru se poate schimba în curând conform informațiilor publicate de WABetaInfo WhatsApp, care a împărtășit patru capturi de ecran ale funcției mult așteptate. Două capturi de ecran prezintă versiunea pentru iOS, în timp ce restul afișează cum ar putea arăta versiunea Android.

„Pentru a preveni accesul neautorizat la back-up-ul iCloud, puteți seta o parolă care va fi utilizată pentru a cripta back-up-urile viitoare. Această parolă va fi necesară când veți da restore unui back-up”, se arată într-o captură de ecran a procesului de configurare, care solicită utilizatorului să confirme alegerea introducând numărul de telefon.

Între timp, o captură de ecran a ferestrei Android arată un avertisment WhatsApp conform căruia parolele uitate nu pot fi recuperate. Pe scurt, după ce configurați parola pentru a vă cripta back-up-urile și a le stoca în iCloud sau Google Drive, ar fi bine să vă amintiți parola - sau să folosiți un manager de parole pentru a vă ajuta să nu uitați parola.

Nu este clar dacă funcția va fi disponibilă în curând, deoarece WhatsApp nu a oferit o declarație cu privire la acest subiect și a refuzat să confirme sau să conteste dacă sau când va fi lansată funcția.

Cu toate acestea, îmbunătățirea confidențialității și securității nu ar fi deloc surprinzătoare. Platforma de mesagerie deținută de Facebook a lansat deja mai multe funcții noi care au venit în ajutorul comunicării confuze a actualizării Privacy Policy and Terms of Service, după ce au văzut foarte mulți utilizatori WhatsApp migrând către alte aplicații de mesagerie. Cu doar câteva zile în urmă, aplicația de chat și-a extins funcțiile de apel audio și video la versiunea desktop a aplicației sale.

Amer Owaida March 10, 2021

Lasa un comentariu