Cum vă puteți securiza contul de TikTok


De la păstrarea contului dvs. în siguranță, până la trierea celor care pot vizualiza conținutul pe care îl apreciați, vă vom prezenta modul în care vă puteți spori securitatea și confidențialitatea pe TikTok

TikTok este una dintre cele mai recente noutăți din rândul platformelor de social media și se bucură de o imensă popularitate încă de la debutul său de acum trei ani. Aplicația este disponibilă în peste 150 de țări și are sute de milioane de utilizatori activi în întreaga lume. Milioane de oameni creează, împărtășesc și vizionează videoclipuri, dar și interacționează între ei zilnic, unii făcând acest lucru într-o manieră distractivă, în timp ce alții încearcă să-și facă o carieră, sperând să ajungă următorul influencer de succes.

TikTok a devenit celebru și din alte motive, India interzicând aplicația de creare de conținut video și guvernul SUA discutând despre luarea unor măsuri pentru a interzice toate tranzacțiile cu ByteDance, compania mamă a TikTok. Aplicația a fost amendată și de Comisia Federală a Comerțului din Statele Unite pentru încălcarea Legii privind protecția confidențialității online a copiilor și de către autoritățile din Coreea de Sud pentru manipularea greșită a datelor despre copii.

Utilizatorii aplicației se confruntă cu provocări similare celor din alte platforme de socializare; acestea incluzând escroci, spammeri și cyberbullies. În acest articol, vă vom arăta opțiunile de confidențialitate și securitate pe care TikTok le oferă utilizatorilor săi pentru a-și asigura și proteja conturile.

Securizarea contului TikTok

Când vă creați un cont în această aplicație, aveți opțiunea de a face acest lucru folosind una dintre cele mai populare opțiuni de conectare unice, precum și numărul de telefon sau e-mailul. În ceea ce privește administrarea contului, TikTok îl păstrează destul de simplu, iar setările sunt găzduite în opțiunea „Gestionați contul meu” (“Manage my account”).

Platforma vă permite să vă autentificați contul fie prin trimiterea unui mesaj text de verificare la numărul dvs. de telefon, fie prin autentificarea bazată pe e-mailul dvs. Pentru a fi siguri, puteți alege ambele opțiuni. Dacă doriți să adăugați o parolă, veți fi din nou autentificat folosind un mesaj text; abia în acel moment putându-vă crea contul. Poate părea o opțiune extraordinară, dar este de remarcat faptul că, în afară de aceste mesaje text, nu există o opțiune de autentificare cu doi factori, o funcționalitate oferită în prezent de cele mai importante platforme de socializare.

Pe lângă gama standard de opțiuni menționate deja, aveți și opțiunea de securitate (Security option) în același meniu. Aceasta prezintă o imagine de ansamblu asupra alertelor de securitate pe care ar trebui să le cunoașteți, cum ar fi orice activitate suspectă a contului. De asemenea, puteți monitoriza toate dispozitivele la care v-ați conectat. Vă este afișat dispozitivul, mijloacele prin care v-ați autentificat în cont (de exemplu, contul de Facebook) și mometul în care s-a întâmplat. Puteți pur și simplu să vă deconectați de pe dispozitive apăsând pe ele în meniu și apoi selectând Eliminare (Remove).

Opțiuni de confidențialitate și securitate

Aceasta funcționează practic ca hub-ul dvs. pentru gestionarea tuturor permisiunilor și accesului aferent contului. Când vă creați contul pe TikTok, acesta fiind în mod implicit public însă puteți comuta opțiunea din secțiunea Discoverability.

În ceea ce privește securitatea, ați putea spune că TikTok încearcă să adopte o abordare cuprinzătoare. Una dintre opțiunile pe care vi le oferă este să decideți dacă alți utilizatori pot sau nu să vă descarce videoclipurile, dar în prezent, acesta opțiune rulează o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, utilizatorii pot evita interdicția de a descărca videoclipuri prin înregistrarea ecranului.

Pentru a schimba mesaje cu alte persoane, trebuie să-i urmăriți și ei trebuie să vă urmărească la rândul lor. Aplicația de socializare consideră aceste contacte  ca fiind „prietenii” dvs. Așadar, mesajele de tip spam sau abuzive primite de la trolls, care sunt abundente pe alte rețele de socializare, sunt limitate de lista dvs. de contacte, ceea ce atenuează riscul, deoarece vă alegeți persoanele cu care doriți să comunicați. Pe de altă parte, probabil că veți urmări o mulțime de creatori de conținut, fapt ce nu elimină în totalitate riscul de a primi mesaje neplăcute. Cu toate acestea, ceea ce elimină riscul este dezactivarea completă a mesajelor directe. Dacă nu doriți o soluție atât de radicală, puteți bloca utilizatorii în funcție de preferință, iar ulterior aceștia vor apărea în lista de persoane blocate.

De asemenea, puteți decide dacă utilizatorii pot face duet cu videoclipurile dvs., ceea ce înseamnă combinarea videoclipurilor lor cu ale dvs. Puteți alege între a opri această funcție, a permite tuturor să facă duet cu dvs. sau a limita accesul doar la prietenii apropiați.

Pe măsură ce veți utiliza TikTok, veți vedea, de asemenea, videoclipuri pe care s-ar putea să doriți să le revizionați mai târziu, acest lucru fiind posibil doar dacă le apreciați. Acestea vor fi colectate în secțiunea videoclipurilor preferate din profilul dvs. și puteți permite tuturor să vadă ce v-a plăcut sau să păstrați această secțiune privată, comutând în setările de confidențialitate.

Moderarea comentariilor este, de asemenea, una dintre opțiunile oferite utilizatorilor. Din nou, puteți opri complet secțiunea de comentarii, o puteți limita la nivelul prietenilor sau puteți permite tuturor să comenteze. Aplicația oferă, de asemenea, un filtru, care va extrage automat spam-urile și comentariile jignitoare atunci când este activat și îl puteți regla mai bine adăugând anumite cuvinte cheie, care atunci când sunt menționate, vor ascunde automat comentariile de acest gen.

Concluzii

Acest articol ar trebui să vă ofere o idee destul de bună despre setările de confidențialitate și securitate pe care TikTok le oferă. Cu toate acestea, la fel ca în cazul tuturor rețelelor de socializare, aceste setări tind să aibă revizii periodice, mai ales că aceste platforme tind să fie analizate cu privire la modul în care gestionează confidențialitatea și datele utilizatorului, astfel încât cel mai bun sfat este să vă verificați regulat setările de securitate și confidențialitate. Și dacă tot discutăm despre securitate și confidențialitate, ar fi indicat să vă verificați și conturile Facebook sau Google.

Dacă sunteți părinte, s-ar putea să vă intereseze ce tipuri de instrumente de control parental oferă TikTok, pe care le vom acoperi într-un articol ulterior.

Amer Owaida August 24, 2020

Lasa un comentariu